The other day, I came across to this interesting looking grains,
Dalia at Kadhi Bavan in Conaught Place.
Being a vegan ( non dairy, vegetarian ), I am always keen to take a good nutrition and protein from natural sources. And this is an amazing one!
Dalia contains multi- grain based on wheat, contains a lot of fiber, protein, good carbs and minerals.
They say it helps reducing weight.
コンノートプレースの、カディバヴァンで見つけた、
ダリア!
この食材、とても優秀です!
5つの小麦ベースの穀物が砕いて混ぜてあります。
繊維、タンパク質、でんぷん、ミネラルに抱負で、
インドでは健康嗜好の人たちが、
ダイエットのために食べているようです。
気に入ったのは、味付けがいろいろできること!
カレー味でキチェリやウップマにしても良し、
洋風にオートミールっぽくしても良し、
和風に炊き込みご飯ぽくしても良し。
What is amazing to me is it can be cooked in any kind of taste you prefer-
like Indian upma, kithcery, Japanese soya sauce base, or more like oatmeal for western breakfast.
I cocked this (dalia : water = 1 : 4) for about 20 mins,
for breakfast with a pitch of salt, soya sauce, ginger, and flax seed,
with Indian coriander on top.
(Ginger is always good for me, vata people!, flax seeed give omega 3 which is usually a lot in blueish fish )
It gives all the energy you need for morning.
Itadakimas!
ダリア1カップに対して4倍の水で、20分くらいグツグツ。
この日は、野菜などは入れずに、シンプルな味付けで、
海の塩・生姜・お醤油・フラックスシードと、
三つ葉のような存在のインドコリアンダーを上に載せました。
( 生姜はヴァータの乱れやすい私には欠かせない!
フラックスシードは青魚に含まれるオメガ3脂肪酸が沢山入っています。)
カラダに気を使えるとうれしい!
いただきます♡