This evening, when I was starting to cook, a staff of landloard who lives in the same building came through, so I asked her to teach me how to cook Baigan Bharta (Eggplant Sabzi) !!
Didn't I know it that Indian cuisine does not necessarily use turmeric or garam masala?
Yes, I am a very beginner.
"2 tomatoes, 1 eggplant, ginger, coriander leaves, red chilli powder, oil, salt"
That is all she used. (!)
( I always try Sattvic food, so no onion or garlic.)
It didn't take more than 15 minutes, and how wonderful the taste it is!
It didn't take more than 15 minutes, and how wonderful the taste it is!
I would love to learn more of Indian cooking.
夕飯を作ろうと思っていたら、
大家さんのスタッフの子がちょうど来たので、
なすのサブジの作り方聞いてみました。「バイガンバールタ」
この丸ナス直火、ウケました。笑
(皮にはオイルを塗っています。)
こうやって、なすに火を通しつつ、皮を簡単にむけるようにするんだ!
納得!
そして、インド料理にはターメリックやクミンなどは必須だと思っていたら、
そうじゃないことも・・
使ったのはこれだけ、
トマト2つ、丸なす1つ、コリアンダーリーフ、ショウガ、
レッドチリパウダー、塩、
それだけ。
(わたしは、玉ねぎや、ニンニクは、食べないことにしていますが、
通常は入っているみたいです)
15分ほどでできてしまって、美味しく最高でした。
もっと料理習おう!